Δελτίο Τύπου 3μελούς Συντονιστικής Επιτροπής διοργάνωσης του Δημοψηφίσματος στην ΔΕ Τριανδρίας

Την Τετάρτη 18 Ιουνίου 2014 και ώρα 8.00 το βράδυ έγινε η συνάντηση των Εθελοντών που βοήθησαν στις Εφορευτικές Επιτροπές ψηφοφορίας. Με μικρή συμμετοχή ομολογουμένως αλλά πολύ αποδοτική σε αποτέλεσμα.

Αρχικά έγινε μια ενημέρωση για τα πεπραγμένα μετά τις 18 Μαΐου , τις επαφές της 5μελους επιτροπής (ΠΕΔ, Σωμ. Εργαζ. ΕΥΑΘ, Κ136) και του Προέδρου ΚΕΔΕ(Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας) με διοίκηση ΤΑΙΠΕΔ, Αντιπρόεδρο της Κυβέρνησης Κο Βενιζέλο, Τον Πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ Κο Τσίπρα, Γραμματέα και στελέχη του ΚΚΕ, το κόμμα των Ανεξάρτητων Ελλήνων και τον Πρόεδρο της Δημοκρατικής Αριστεράς Κο Φ. Κουβέλη και τις θετικές εντυπώσεις από τις συναντήσεις αυτές.

Ενημερώθηκαν επίσης για την Επιστολή των 295 φορέων απ’ όλο τον κόσμο προς τον ΟΗΕ για το νερό και τη μελλούμενη προσφυγή της ΠΕΔ Κεντρικής Μακεδονίας στη δικαιοσύνη κατά της ιδιωτικοποίησης της ΕΥΑΘ μετά την απορριπτική απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας της αντίστοιχης προσφυγής του Σωματείου εργαζομένων της ΕΥΑΘ.

Παράλληλα εκφράστηκε ικανοποίηση για τη μεγάλη συμμετοχή και το αποτέλεσμα του Δημοψηφίσματος και έγινε γνωστό ότι θα γίνουν ενέργειες προς την κατεύθυνση της διακοπής κάθε διαδικασίας για την ιδιωτικοποίηση της ΕΥΑΘ και εκτιμήθηκε ως ιδιαίτερα θετική η απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας για την ΕΥΔΑΠ.

Τέλος ενημερώθηκαν για την διοργάνωση και το κάλεσμα για την 1η Πανελλαδική Συνάντηση συντονισμού συλλογικοτήτων για τη διαχείριση του νερού στις 20-21 Σεπτεμβρίου 2014 στη Θεσσαλονίκη.

Από τους Εθελοντές εκφράστηκε η αγωνία για την τελική κατάληξη του θέματος της ιδιωτικοποίησης της ΕΥΑΘ και διατυπώθηκαν προτάσεις ενεργότερης συμμετοχής όλων των ενδιαφερομένων σε μαζικές δράσεις που θα σηματοδοτούν συνεχώς την αντίθεση του λαού της Θεσσαλονίκης στην πρόθεση της Κυβέρνησης να την πραγματοποιήσει.