Εκδήλωση εθελοντών του Δημοψηφίσματος στην 4η Δημοτική Κοινότητα

Την Τετάρτη 11 Ιούνη 2014 στις 8 το βράδυ, στο χώρο του συλλόγου των Αποφοίτων Λυκείων Τούμπας "ΟΙ ΑΛΤΡΟΥΪΣΤΕΣ" πραγματοποιήθηκε η συνάντηση των εθελοντών της 4ης Δημοτικής Κοινότητας του Δήμου Θεσσαλονίκης (ΤΟΥΜΠΑ) για την αποτίμηση του Δημοψηφίσματος για το ΝΕΡΟ της Θεσσαλονίκης.

Συγκεντρώθηκε περίπου το 25-30% των εθελοντών που συμμετείχαν στο Δημοψήφισμα της 18 Μαΐου.

 Μετά από μια σύντομη εισήγηση (συνημμένη) που έγινε από τον Σάκη Τζάκρη (μέλος της τριμελούς επιτροπής της 4ης ΔΚ ΔΘ), έγινε μια γόνιμη και ενδιαφέρουσα συζήτηση, όπου συμμετείχαν όλοι οι εθελοντές με ζωηρό ενδιαφέρον.

Χωρίς να λείπουν και οι ... απληροφόρητοι που θα μπορούσαν να δουν ενδεχομένως θετικά την εκδοχή της πώλησης, εφόσον τηρηθούν διαδικασίες διαφάνειας και επιπλέον το τίμημα να είναι ευλόγως αξιόλογο, στην συντριπτική τους πλειοψηφία οι εθελοντές της ΤΟΥΜΠΑΣ κατέγραψαν την συνειδητή τους επιλογή να σταθούν εμπόδιο στα σχέδια της κυβέρνησης να ξεπουλήσουν το κοινωνικό αυτό αγαθό του ΝΕΡΟΥ, καθώς και άλλα δημόσια αγαθά που έχει σχεδιάσει να εκποιήσει. 

Διατυπώθηκαν επιφυλάξεις για το κατά πόσο είναι εφικτό να γίνουν δεκτά τα αποτελέσματα του Δημοψηφίσματος από τους αρμοδίους, οι οποίοι δεν έχουν επιδείξει μέχρι τώρα διάθεση να ακούσουν τους πολίτες αυτής της χώρας.Εκφράστηκε η αγωνία τους για την εξέλιξη της υπόθεσης της πώλησης και η προτροπή τους να μην εφησυχάσουμε μετά το εξαιρετικό αποτέλεσμα του Δημοψηφίσματος. 

 Επισημάνθηκε η σημασία της ανεξαρτησίας του εγχειρήματος από οποιαδήποτε πολιτική, κομματική, αυτοδιοικητική ή συνδικαλιστική εξουσία. Διατυπώθηκε μάλιστα η άποψη ότι ήταν από τα σπουδαιότερα στοιχεία της μαζικοποίησης του κινήματος για το νερό. 

Η προώθηση των αποτελεσμάτων του Δημοψηφίσματος θα πρέπει να γίνει από την ίδια οργανωτική δομή που το διεκπεραίωσε και όχι αποσπασματικά από συνδικαλιστικές ή άλλες ομάδες.

 Διατυπώθηκε η πρόταση να γίνει και μια κεντρική δράση που να περιλαμβάνει όλους του εθελοντές αλλά και όλους τους πολίτες που συμμετείχαν στο Δημοψήφισμα, έτσι ώστε να ενδυναμωθεί η απόφαση των πολιτών της Θεσσαλονίκης να μην επιτρέψουν την πώληση της ΕΥΑΘ.

Ενδιαφέρον επιδείχτηκε και για την συζήτηση που θα πρέπει να επακολουθήσει την επόμενη μέρα της ΜΗ ιδιωτικοποίηση, με πολλούς από τους συμμετέχοντες να ενδιαφέρονται για περισσότερη πληροφόρηση γύρω από την πρόταση της συνεταιριστικής - συνεργατικής διαχείρισης της επιχείρησης.

 Τέλος ακολούθησε σε χαλαρό κλίμα ... η μπύρα και το σουβλάκι (ΦΩΤΟ), μέχρι τις 11 το βράδυ.