Τετάρτη 10 Οκτωβρίου: Ίδρυση συνεταιρισμού νερού στη 3η δημοτική κοινότητα Άνω Πόλης!

 

 

Παίρνουμε μέρος στον αγώνα κατά της ιδιωτικοποίησης του νερού της πόλης μας!

 

Παίρνουμε το νερό της πόλης, τη ζωή μας, στα δικά μας χέρια!

 

 

Η Κ136 στους δρόμους!

Με αμείωτη δύναμη και αποφασιστικότητα, μετά από μια μικρή διακοπή λόγω καλοκαιριού, μπήκε ξανά η Κίνηση 136 στον αγώνα ενάντια στην ιδιωτικοποίηση της ΕΥΑΘ και του νερού της πόλης μας. Αυτήν τη αποφασιστικότητα καθώς και  αγώνα αρχίζει να τον συμμερίζεται όλο και πιο πολύ το μεγαλύτερο κομμάτι του πληθυσμού της Θεσσαλονίκης και αυτό είχαμε την ευκαιρία να το διαπιστώσουμε με τον καλύτερο τρόπο στις δράσεις επικοινωνίας της Κ 136. Σε όλη την διάρκεια του Σεπτεμβρίου μας δόθηκε η δυνατότητα καθώς ήμασταν καλεσμένοι, και τους ευχαριστούμε θερμά, σε δράσεις πολιτών, φεστιβάλ και σε θεσμικές εκδηλώσεις και να στήσουμε περίπτερα επικοινωνίας και προεγγραφών των κοινωνικών συνεταιρισμών εξαγοράς της ΕΥΑΘ. Πιο συγκεκριμένα η Κ 136 είχε τα δικά της περίπτερα φιλοξενούμενη στο Φεστιβάλ της άμεσης δημοκρατίας 5-7/9, στην ΔΕΘ 8-17/9, στο Greenwave Festival 14-16/9 και στον πεζόδρομο της Ικτίνου την παγκόσμια ημέρα χωρίς αυτοκίνητο στις 22 Σεπτεμβρίου.

 

Να εμποδίσουμε το ξεπούλημα της ΕΥΑΘ!

Όσο όμως και αν οι πολίτες συνειδητοποιούνται και οργανώνονται συλλογικά για την υπεράσπιση του  νερού της πόλης, οι κυβερνήσεις δείχνουν να είναι προσηλωμένες στην απόφαση τους να πουληθεί αντί ευτελούς ποσού το δίκτυο του νερού, η αποχέτευση, η τιμολογιακή διεύθυνση και το management της ΕΥΑΘ σε ιδιώτες. Στις 7 Δεκεμβρίου όπου εκδικάζεται στο Συμβούλιο της Επικρατείας ( ΣτΕ ) αγωγή του σωματείου της ΕΥΑΘ κατά του ΤΑΙΠΕΔ για την αντισυνταγματικότητα της ένταξης της ΕΥΑΘ στο Ταμείο Αξιοποίησης της Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου. Καλούμε όλους τους πολίτες της οργανωμένες κοινωνικές συλλογικότητες, τους Δήμους και τους θεσμικούς και επαγγελματικούς φορείς της Θεσσαλονίκης να κινητοποιηθούμε άμεσα ενωμένοι για να αποτρέψουμε αυτή την προοπτική της ιδιωτικοποίησης του νερού μας.

 

Γίνε μέλος του συνεταιρισμού εξαγοράς της ΕΥΑΘ από τους πολίτες! Κάλεσμα στη δημιουργία νέου συνεταιρισμού την Τετάρτη 3 Οκτωβρίου στην 3η δημοτική κοινότητα (Άνω Πόλη).

 

Ο καλύτερος τρόπος για να εμποδίσουμε την ιδιωτικοποίηση της ΕΥΑΘ είναι να διεκδικήσουμε στην πράξη την κοινωνικοποίηση της. Μαζί με την συμπαράσταση όλων των δήμων της Θεσσαλονίκης έχουν ήδη αρχίσει να συγκροτούνται και να νομιμοποιούνται συνεταιρισμοί νερού. Μέχρι τώρα οι πρώτοι 6 είναι ήδη γεγονός ( Κέντρου, Τούμπας, Χαριλάου -Ντεπώ, Πυλαίας -Χορτιάτη, Καλαμαριάς, και ο συνεταιρισμός  Κ136 «αλληλεγγύης» για πολίτες εκτός Θεσσαλονίκης και Ελλάδας που θέλουν να συνεισφέρουν έμπρακτα στον αγώνα μας. Την Τετάρτη 10 Οκτωβρίου στις 7μμ στην αίθουσα εκδηλώσεων του ΚΑΠΗ πλατείας Επταπυργίου θα γίνει η ίδρυση του συνεταιρισμού της  3ης δημοτικής κοινότητας (Άνω Πόλης). Καλούμε όλους και όλες τους κατοίκους στις περιοχές της Άνω Πόλης και στις συνοικίες: Τσινάρι, Τερψιθέα, Καλλιθέα, Κουλέ Καφέ, Κόκκινη Βρύση, Πορτάρα ή Κάστρα, Επταπύργιο (Ακρόπολη). Σας καλούμε να δώσουμε όλοι και όλες μαζί παρών και να συγκροτήσουμε κοινωνικό συνεταιρισμό και με αμεσοδημοκρατικές διαδικασίες προσωρινό διοικητικό συμβούλιο ώστε να ξεκινήσουμε άμεσα στην νομιμοποίηση και μαζικοποίηση του.

Περισσότερες πληροφορίες σχετικα με την 3η δημοτική κοινότητα εδω.

 Αγωνιζόμαστε για το δικαίωμα μας και λέμε ΟΧΙ στην ιδιωτικοποίηση της ΕΥΑΘ.

Δημιουργούμε συνεταιρισμούς, υπερασπιζόμαστε το κοινό αγαθό του νερού.

 

 www.136.gr Τηλ 6984 303732