Πρώτος απολογισμός της Κίνησης 136

13 Αυγούστου 2011, 18:13

Την Τετάρτη 10/08, στη συνάντηση μας στο Εργατικό κέντρο, θέσαμε τις βάσεις της "Κίνησης 136".

Αποφασίσαμε ότι η Κίνηση 136 δεν είναι μια επιτροπή ή ένα κοινό συντονιστικό των διαφόρων ενδιαφερομένων. Είναι μια συμφωνία αρχών, οι οποίες θα διέπουν την δράση μας για την εξαγορά του νερού.

Αυτό σημαίνει πως δεν είναι απαραίτητο όλοι να δραστηριοποιούνται με συγκεκριμένες δράσεις, αλλά μπορούν να κρατούν μια ευελιξία  στις διάφορες πρωτοβουλίες  τους. Εν συντομία, "ενότητα στον σκοπό και αυτονομία στη δράση" χωρίς να αποκλείονται και κοινές δράσεις όπου αυτό είναι θεμιτό.

Σε αυτό το πλαίσιο, την Παρασκευή μοιράσαμε, διάφορος κόσμος, ενημερωτικά κείμενα  για την κίνησή μας στις εξόδους Βούλγαρη και Μαλγάρων. Μοιράστηκαν συνολικά 4.000 φλάιερ.

Είπαμε ότι θα γίνεται ανοιχτή συνέλευση κάθε 15 ημέρες και θα αποφασίζουμε για πράγματα που αφορούν την συνολική μας πρόταση για την εξαγορά της ΕΥΑΘ και όχι τα επιμέρους πολιτικά χαρακτηριστικά που ο κάθε ένας αποδίδει σε αυτή την κίνηση.

Συζητήσαμε επίσης για το επικείμενο τριήμερο συνάντησης της άμεσης δημοκρατίας και την λαϊκή συνέλευση στην Αραβησσό, παρουσία  του Oscar Oliveira (Βολιβια) και του Thomaw Rountek (Γερμανία) οι οποίοι συμμετέχουν σε αγώνες για το νερό στις χώρες τους.

Η επόμενη συνάντηση θα γίνει στις 24 Αυγούστου με θέματα την διαχείριση του www.136.gr, τη συγκρότηση σώματος συνέλευσης (αν θα αποφασίζουμε όσοι δίνουν χρήματα για μετοχές ή όλοι και πως προφυλάσσουμε τις αρχές μας),όπως επίσης και νομικές, οικονομικές και άλλες υποθέσεις για την Κίνηση 136.

Το ιδρυτικό κείμενο είναι στο site.