"Πολεμάμε για ένα κόσμο της χαράς και ο αγώνας μας πρέπει να είναι γεμάτος χαρά"

Ο Oscar Olivera βρήκε χρόνο μέσα από τις πολλές υποχρεώσεις και συναντήσεις του στο τριήμερο άμεσης δημοκρατίας, στην Αθήνα και Κερατέα και συναντήθηκε πολλές φορές με την “Κίνηση 136”. Υπόδειγμα ακτιβιστη, ταπεινός αλλά και περήφανος, με αίσθηση της ευθύνης αλλα και αίσθηση του χιούμορ, αφοσιωμένος στο στόχο του και πιστός στους ανθρώπους του, αδιάφορος προς θέσεις εξουσίας και προσωπικό ωφέλη μας εμπέδωσε ένα διαφορετικό για τα συνηθισμένα δεδομένα και άξιο μίμησης πολιτικό αγώνα.
Από αυτά που μας είπε, εκτός από τη συγκινητική ιστορία του πως μια πόλη οργανώθηκε χωρίς ηγέτες, υπερασπίστηκε το αγαθό του νερού, πάλεψε και νίκησε μια ισχυρη πολυεθνική εταιρία και το στρατό που την στήριζε, θα μας μείνει ανεξίτηλη η κουβέντα που είχε μαζί μας: "Πολεμάμε για έναν κόσμο της χαράς, και αγώνας μας πρέπει να είναι γεμάτος χαρά".

Με τον Oscar Olivera ακόμα και αν μας χωρίζει ένας Ωκεανός μας ενώνει το νερό ως κοινή υπόθεση αγώνα και η φιλία ως συναίσθημα. Ο Oscar Olivera είναι μέλος της κίνησης 136, τον ευχαριστούμε θερμά για αυτό.