Παρουσίαση 1ου Συνεταιρισμού την Κυριακή 11 Μαρτίου ώρα 11:00πμ στο θέατρο του Πολιτιστικού Κέντρου Τούμπας

Ο Συνεταιρισμός ΚΕΥΑ Δ’ Δημοτικής Κοινότητας μαζί με την Κ 136 καλούμε τους πολίτες της ΤΟΥΜΠΑΣ την Κυριακή 11 Μαρτίου ώρα 11:00πμ στο θέατρο του Πολιτιστικού Κέντρου ΤΟΥΜΠΑΣ, να πυκνώσουν τις τάξεις του σπουδαίου αυτού εγχειρήματος που στοχεύει στη διάσωση και τη μη κερδοσκοπική, διαφανή και δημοκρατική διαχείριση ενός πολύτιμου κοινωνικού και ζωτικού αγαθού όπως είναι το νερό της πόλης.

Η εκδήλωση αυτή είναι αποτέλεσμα της συνάντησης τηςΚίνησης136 που έγινε την Τετάρτη 22-2-2012, με πολίτες της ΤΟΥΜΠΑΣ και αποφασίστηκε ηίδρυσηΣυνεταιρισμού, του πρώτου από όσους θα χρειαστεί να ιδρυθούν συνολικά, για την υλοποίηση τηςεξαγοράς του πωλούμενου 40% και της διοίκησης της ΕΥΑΘ ΑΕ από τους πολίτες της Θεσσαλονίκης.

Υπογράφτηκε το καταστατικό του Συνεταιρισμού από ταιδρυτικά μέλη και συγκροτήθηκε η 11μελής προσωρινή Διοικούσα Επιτροπή, η αποστολή της οποίας είναι η διεκπεραίωση όλων των διαδικασιών για τη νομιμοποίηση του Συνεταιρισμού πρώτα απ’ όλα, ενώ στη συνέχεια η οργάνωση των πρώτων εκλογών για την ανάδειξη των αιρετών οργάνων του. Τα όργανα που θα εκλεγούν είναι το Διοικητικό Συμβούλιο και το Εποπτικό Συμβούλιο, όπως προβλέπονται από το καταστατικό.

Το όνομα του Συνεταιρισμού είναι :Κοινωνική Εταιρεία Ύδρευσης Αποχέτευσης Δ’ Δημοτικής Κοινότητας Δήμου Θεσσαλονίκης – “ΚΕΥΑ Δ’ ΔΚΔΘ”.

Η εξέλιξη αυτή σηματοδοτεί στην πράξη πλέον,  την έναρξη της ανάπτυξης του μοντέλου που έχει σχεδιαστεί και οργανωθεί από την Κ136. Η επιτυχία του θα μπορούσε να αποτελέσει σημαντική βάση ανάλογων πρωτοβουλιών και σε άλλους τομείς της οικονομίας, με δεδομένο το μέγεθος της κρίσης που βιώνει τόσο η οικονομία όσο και η κοινωνία στη χώρα μας.

Στο πλαίσιο της δυναμικής πλέον διεύρυνσης και ανάπτυξης του πρωτοποριακού και ελπιδοφόρου αυτού εγχειρήματος διοργανώνεται μαζική, ανοιχτή και δημόσια εκδήλωση από τον  Συνεταιρισμό μας με τη βοήθεια και τη συνεργασία της Δ’ Δημοτικής Κοινότητας.