Οι εργαζόμενοι της ΕΥΑΘ αντιδρούν για την ιδιωτικοποίηση

απο το egnatiapost.gr

Αντιδρά έντονα το Σωματείο Εργαζομένων στην ΕΥΑΘ, μετά τη χτεσινοβραδινή διαδικασία στη Βουλή για την ιδιωτικοποίηση της εταιρίας ύδρευσης της Θεσσαλονίκης, όπου οι βουλευτές ενημερώθηκαν από το ΤΑΙΠΕΔ, ότι η Κυβέρνηση αποφάσισε να παραχωρήσει το νερό της Θεσσαλονίκης σε ιδιώτες.

Αφού ψέγουν τον επικεφαλής του ΤΑΙΠΕΔ, Τάκη Αθανασόπουλο, ότι «εξασφάλισε την ασυλία του» λέγοντας πως η πώληση ποσοστού μετοχών δεν είναι πρωτοβουλία του Ταμείου, αλλά της κυβέρνησης «στο πλαίσιο του μεσοπρόθεσμου προγράμματος», τονίζουν ότι «η ΕΥΑΘ ουσιαστικά χαρίζεται για να οικονομήσουν κάποιοι. Μια πρόχειρη αναγωγή των κερδών της σε βάθος 30ετίας, που θα είναι και η σύμβαση παραχώρησης, συνεπάγεται καθαρά κέρδη άνω των 600.000.000 ευρώ».

Οι εργαζόμενοι υπογραμμίζουν πως δε θα πρέπει να υπολογίζουν οι υπεύθυνοι μόνο πως μέχρι τον Οκτώβριο θα έχουν τελειώσει με την ΕΥΑΘ, αλλά και τους ίδιους και τις αντιδράσεις τους. «Μας έχουν υποτιμημένους κι αυτό είναι το λάθος τους», αναφέρουν και ζητάνε από τον κόσμο της Θεσσαλονίκης συμπαράσταση και συντονισμό για «να σταματήσει η αρπαγή»...