Κατάληψη στα κεντρικά γραφεία της ΕΥΑΘ: Μαζί με τους εργαζόμενους και η Κ 136

Η Κίνηση 136 από την πρώτη στιγμή στέκεται στο πλευρό των εργαζομένων και όλων των πολιτών της Θεσσαλονίκης ενάντια στις προσπάθειες της κυβέρνησης για ιδιωτικοποίηση της ΕΥΑΘ. Ήμασταν λοιπόν παρών και αυτή τη φορά στον αποκλεισμό των κεντρικών γραφείων της ΕΥΑΘ την Πέμπτη 22/2 από όπου είναι και οι φωτογραφίες.

Ακολουθεί ρεπορτάζ του Ριζοσπάστη: Κατάληψη στα κεντρικά γραφεία της επιχείρησης πραγματοποίησαν χθες το πρωί οι εργαζόμενοι της Εταιρίας Υδρευσης Αποχέτευσης Θεσσαλονίκης (ΕΥΑΘ ΑΕ) προκειμένου να αποτρέψουν την είσοδο των συμβούλων αξιολόγησης. Στο πλαίσιο της κατάληψης πραγματοποιήθηκε γενική συνέλευση στην οποία αποφασίστηκε η συνέχιση και κλιμάκωση των κινητοποιήσεων με στόχο να σταματήσει η ιδιωτικοποίηση της ΕΥΑΘ.

Θυμίζουμε ότι η ΕΥΑΘ είναι μία από τις κερδοφόρες πρώην ΔΕΚΟ, που προορίζονται για ιδιωτικοποίηση. Και όπως τα στοιχεία δείχνουν, είναι έτοιμη για πλήρη εκχώρηση στα μονοπώλια, αφού και εξασφαλισμένα κέρδη έχει και χαμηλό εργατικό «κόστος». Ετσι επισπεύδεται η διαδικασία πώλησης του 40% της ΕΥΑΘ ΑΕ, καθώς η σχετική πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος αναμένεται το αργότερο μέχρι το Μάιο.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοίνωσε προχθές, ο διευθύνων σύμβουλος της ΕΥΑΘ, Νίκος Παπαδάκης, τα κέρδη μετά φόρων το 2011, προβλέπεται να υπερβούν για πρώτη φορά τα 20 εκατ. ευρώ, αυξημένα κατά 62% σε σχέση με το 2010. Στο μεταξύ, οι εργαζόμενοι στην εταιρεία μειώθηκαν την τελευταία δεκαετία από 627 σε 275 σήμερα και το εργατικό «κόστος» μειώθηκε κατά 62%.