Δελτίο τύπου για την Ιδρυτική Γενική Συνέλευση του Συνεταιρισμού Νερού του Δήμου Παύλου Μελά

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Θεσσαλονίκη, 9 Ιανουαρίου 2014

 

ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΟΣ ΝΕΡΟΥ ΔΗΜΟΥ ΠΑΥΛΟΥ ΜΕΛΑ

 

Ένας ακόμη Συνεταιρισμός Νερού προστέθηκε στη δύναμη της Κ 136 και της Ένωσης Πολιτών για το Νερό.

Την Τετάρτη 8 Ιανουαρίου 2014 πραγματοποιήθηκε με επιτυχία η Ιδρυτική Γενική Συνέλευση του Συνεταιρισμού Νερού του Δήμου Παύλου Μελά.

Πρώτο μέλος του, ο πρώτος πολίτης του Δήμου, ο Δήμαρχος Διαμαντής Παπαδόπουλος, ο οποίος δήλωσε:

“Πρέπει να πάμε με πρόταση στην κυβέρνηση, Αυτοδιοίκηση και Πολίτες. Το νερό είναι κοινωνικό αγαθό και ανθρώπινο δικαίωμα, αλλά και κρίσιμος αναπτυξιακός πόρος. Τα 20 εκ. € των ετήσιων καθαρών κερδών της ΕΥΑΘ είναι η πιο σίγουρη επένδυση για την Αυτοδιοίκηση και τους Πολίτες. Θα είναι ήττα ιστορικής σημασίας για την πόλη, αν αφήσουμε να ιδιωτικοποιηθεί η ΕΥΑΘ”.

Η Κ136 και η Ένωση Πολιτών για το Νερό αγωνίζονται ενάντια στην ιδιωτικοποίηση του Νερού και αν η κυβέρνηση επιμείνει στην πώληση, η ΕΥΑΘ να περάσει στα χέρια των πολιτών.

Στηρίζουμε τον αγώνα της Αυτοδιοίκησης να πάρει αυτή τη διαχείριση του νερού, μαζί με τους Πολίτες, που είναι συνταγματικά κατοχυρωμένη αρμοδιότητά της.

Στηρίζουμε ενεργά τη διεξαγωγή δημοψηφίσματος που αποφάσισαν τα δημοτικά συμβούλια όλων των υδροδοτούμενων περιοχών της πόλης.

Καλούμε όλους και όλες να δραστηριοποιηθούν στους μη κερδοσκοπικούς Συνεταιρισμούς Νερού του Δήμου τους, να πάρουν μέρος στον αγώνα για το νερό, που είναι αγώνας για τη ζωή μας.