Δελτίο τύπου: Αποφάσεις της συνέλευσης των συνεταιρισμών και της Κ136.

Την Παρασκευή 22 Μαρτίου 2013, Παγκόσμια Ημέρα του Νερού, στο πολιτιστικό κέντρο  “ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ” πραγματοποιήθηκε Γενική Συνέλευση των μελών των 9 Συνεταιρισμών Νερού της Θεσσαλονίκης με θέμα : "Οι τελευταίες εξελίξεις σχετικά με την πώληση της ΕΥΑΘ Α.Ε. και ο σχεδιασμός των ενεργειών της Κ 136 σχετικά με τις δράσεις κατά της ιδιωτικοποίησης και τον αγώνα για το πέρασμα της ΕΥΑΘ στα χέρια των πολιτών"

Έγινε αναλυτική ενημέρωση σχετικά με τις διαδικασίες που ακολουθεί το ΤΑΙΠΕΔ, με στοιχεία από την ενημέρωση που έκανε στη βουλή και την πρόσκληση για εκδήλωση ενδιαφέροντος που προκήρυξε.

Διαπιστώθηκε το δίκαιο του αγώνα των πολιτών της Θεσσαλονίκης να διεκδικήσουν την εξαγορά και την διαχείριση του νερού της πόλης τους έτσι ώστε να προασπίσουν και να βελτιώσουν την ποιότητά του, να εξασφαλίσουν ότι το κόστος του θα είναι δίκαιο και απαλλαγμένο από κερδοσκοπικές τακτικές, καθώς και ότι θα έχουν πρόσβαση όλοι οι πολίτες ανεξάρτητα από τις οικονομικές τους δυνατότητες.

Η Ανοιχτή Γενική Συνέλευση, μετά από τον διάλογο που αναπτύχθηκε ανάμεσα στα μέλη, αποφάσισε ομόφωνα:

  1. Να συμμετέχει ενεργά σε όλους τους αγώνες ενάντια στην ιδιωτικοποίηση της ΕΥΑΘ.
  2. Να υποβάλλει εκδήλωση ενδιαφέροντος, εφόσον εκπληρώσει και τα χρηματοοικονομικά κριτήρια.
  3. Να καταθέσει νομική προσφυγή ενάντια στη διαδικασία, στην περίπτωση που τελικά αποκλειστεί.
  4. Να συνεδριάσει την επόμενη εβδομάδα για να διαμορφώσει το Καταστατικό της Κοινωνικής ΕΥΑΘ (“Ένωση Πολιτών για το Νερό”), η οποία και θα διεκδικήσει την εξαγορά της ΕΥΑΘ Α.Ε.